Counterstrike 1.6

Ett av världens mest spelade spel är Counterstrike. Klassikern 1.6 är min absoluta favorit i serien från Valve. För er som inte känner till det så är spelet riktigt snabbt och upplägget är att terrorister antingen tagit gisslan, bitit sig fast någonstans eller håller på att plantera en bomb. Det gäller för Counter-terroristerna att förhindra/rensa/stoppa det terroristerna håller på med. Spelet är förstås lite gammalt men i min smak är det fortfarande ganska snyggt.

Counterstrike är vad de allra flesta förknippar med FPS även om miljön är lite mer nedtonad än i föregångarna i genren. Man har valt att sikta på realism snarare än high-speed rocketjumpande. När man börjar en runda (Counterstrike spelas nämligen i rundor som delar av matcher) så har man en liten mängd pengar man kan köpa skyddsväst, tillbehör och en mängd olika och mycket realistiska vapen. De populäraste vapnen brukar vara Colt för counterterroristerna och AK-47 för terroristerna. För de som föredrar en pistol är det oftast Deagle (Desert Eagle) som gäller och för snipers är det AWP.

Spelet har en del taktiska inslag vilket också leder till problem för nybörjare. Många av de mer rutinerade spelarna har lärt sig var folk brukar gömma sig och skjuter helt enkelt några skott genom en dörr eller tunn vägg när de sprnger förbi. Något som brukar resultera i att nybörjarna blir skjutna utan att ens få en chans att spela. En annan sak som brukar ställa till problem är att spelet har instagib, alltså vissa vapen dödar på ett skott. Många tycker att det gör spelet allt för chansartat.

Personligen gillar jag Counterstrike 1.6 väldigt mycket och tycker att det kan vara skän avkoppling. Däremot är det inget jag fastnar i. Dels beror det nog på att matcherna har ett naturligt slut och man känner sig inte tvingad att forsätta, dels beror det nog på att spelet trots allt har en del år på nacken.

Etiketter:

Lämna en kommentar